subota, 10. srpnja 2010.

Jedan recept.. Kajmakom punjene ljute paprike ;)


SASTOJCI


20 komada malih ljutih paprika
3 decilitra octa
1.5 litara vode
3 jušne žlice ulja
30 dekagrama kajmaka (pravog domaćeg :))
1 čajna žličica soli



PRIPREMA

  1. Paprike očistite od sjemenki pazeći da ne napravite preveliku rupu
  2. Zagrijte vodu sa octom i soli do vrenja
  3. Ubacite papike i kuhajte oko 1 minutu kad voda ponovo proključa
  4. Izvadite paprike na cijedilo i pustite da se osuše
  5. Napunite paprike kajmakom, ali do 2/3 jer će inače kajmak izlaziti
  6. skuhajte slanu vodu (cca 1 litra) s dodatkom ulja i pustite da se ohladi
  7. paprike pažljivo poslažite u staklenu, suhu i čistu posudu, po mogućnosti sa što većim dnom, tako da su polegnute i otvorom okrenute jedna prema drugoj.
  8. pažljivo zalijte otopinom slane vode i ulja i zatvorite.
  9. držati u frižideru do 30 dana.
POSLUŽIVANJE

Paprike možete složiti u plitke, pravokutne posude jer se tekućina neće mješati, a i izgledati će najbolje :)






















Nema komentara:

Objavi komentar