SASTOJCI
20 komada malih ljutih paprika
3 decilitra octa
1.5 litara vode
3 jušne žlice ulja
30 dekagrama kajmaka (pravog domaćeg :))
1 čajna žličica soli
PRIPREMA
- Paprike očistite od sjemenki pazeći da ne napravite preveliku rupu
- Zagrijte vodu sa octom i soli do vrenja
- Ubacite papike i kuhajte oko 1 minutu kad voda ponovo proključa
- Izvadite paprike na cijedilo i pustite da se osuše
- Napunite paprike kajmakom, ali do 2/3 jer će inače kajmak izlaziti
- skuhajte slanu vodu (cca 1 litra) s dodatkom ulja i pustite da se ohladi
- paprike pažljivo poslažite u staklenu, suhu i čistu posudu, po mogućnosti sa što većim dnom, tako da su polegnute i otvorom okrenute jedna prema drugoj.
- pažljivo zalijte otopinom slane vode i ulja i zatvorite.
- držati u frižideru do 30 dana.
Paprike možete složiti u plitke, pravokutne posude jer se tekućina neće mješati, a i izgledati će najbolje :)
Nema komentara:
Objavi komentar